Forfatningen

24. oktober, 2007 § Skriv en kommentar

På min (foreløbigt?) sidste tur som forlægger til børnebogsmessen Bologne fandt jeg en lokkende, lyserød bog af Gemma Malley uden en titel, men blot med ordene, “My name is Anna, and I shouldn’t be here. I shouldn’t exist. But I do.” (og titlen, The Declaration, gemt på ryggen). Desværre var det et af de tilfælde hvor et andet forlag havde været der først, denne gang Politikens. Men heldigvis valgte de at hyre min hustru som oversætter, så det var lidt som alligevel, i hvert fald indirekte, at have fået kløerne i den. (Hæ hæ.)

Det sjove er også at den minder lidt om The Diary of Pelly D (som jeg selv oversætter): De er nemlig begge henlagt til et fremtidigt univers, der i virkeligheden mest er et dække for at behandle et tema der ellers kunne virke tungt og anmasende. Både Anna og Pelly D skriver dagbog. Og så er begge bøger inspireret af andre litterære værker; Pelly D af Anne Franks dagbog, og The Declaration af Tjenerindens fortælling.

Forfatningen er sat til udgivelse den 20. februar, 2008. (Herunder ses den engelske udgave; altså ikke den version jeg så … men stadig meget lyserød.)

The Declaration

Reklamer

Tagged: , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Forfatningen at Thomas Munkholt.

meta

%d bloggers like this: