Gemini lever – igen!

21. januar, 2010 § Skriv en kommentar

For laaang tid tilbage skrev jeg at Gemini var antaget på forlaget Phabel (En helt ny verden … eller to!), og lidt efter at jeg skrev på bind 2 (ud af 6), og vi havde fundet en amerikansk tegner (Gemini: processen). Well …

Siden da er serien færdigskrevet, og tegneren fyret – det var simpelthen for stor en mundfuld for ham. Det var vi kede af, for han var god, og det havde taget lang tid at finde ham. Sidste år, da tingene var ved at gå lidt i stå, besluttede vi at flytte den til et nyt forlag, Gyldendal, og det skete i god forståelse med Phabel. Imidlertid viste det sig vanskeligt at finde en erstatning for tegneren, og selvom vi gik i gang med at redigere, og projektet således kom i gang igen, må jeg indrømme, at vi var begyndt at tvivle på at det nogensinde skulle blive til noget.

Men lige inden jul fik vi så den gode nyhed, at vores redaktør havde fundet en tegner, nemlig Lars Gabel, og det var svært at få armene ned. Lars er en forrygende tegner der konstant formår at udvikle sig, og hans geografiske nærhed giver mulighed for at vi kan arbejde tæt sammen. Vi var umiddelbart kede af at der ikke længere var plads til farver i budgettet, men det varede kun indtil det første møde, hvor vi fik skitser at se. Stilen er lige i skabet, og det bliver fantastisk at se bøgerne tage form, for slet ikke at tale om slutresultatet. Jeg lover at poste nogle smagsprøver.

Over de næste måneder skal vi så redigere færdig, og Lars skal tegne som en tosse. Derefter kommer en stor udfordring med at bringe tekst og billede sammen; da Mette og jeg regnede med at have en udenlandsk tegner på, er der præcise reginoter til alle tegninger, men nu hvor vi har fået mulighed for at få input fra en, der ved hvad han taler om, skal vi selvfølgelig benytte os af det.

I  følge planen skal bind 1 og 2 udkomme i efteråret, med de øvrige fire bind drypvis over de følgende måneder.

Reklamer

Tagged: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Gemini lever – igen! at Thomas Munkholt.

meta

%d bloggers like this: