Marskens Konge

31. maj, 2010 § Skriv en kommentar

For tre år siden debuterede Alex Uth med Marskens hemmelighed, og nu kommer en slags selvstændig fortsættelse/afslutning, Marskens Konge. Marskens onde ånd spøger stadig og regerer bygdboernes knugede liv med frygt og tabuer. Til trods for at Heirik stjal sit hjerte tilbage fra dybet. Og til trods for det offer som Fanke gav: at lade sig vie til Marskens Konge.

Bagsideteksten:

Få skridt fra brønden stod en kvinde i månelyset, rank og tynd som et siv med klynger af tynde, mørke fletninger bundtet op på sit hoved. Hun havde et smalt ansigt med høje, benede kinder og en lille mund. Huden var som bugen på en bundfisk, bleg og spættet og våd.

Fanke blev siddende på knæ. Hun kunne ikke røre sig, kunne ikke tænke. Krogene sad fast i hendes tanker, og noget trak i den anden ende af deres liner, trak hende ned mod vandet, ned mod noget, der flimrede i skyggerne dernede.

Kvinden rakte ud. En sort krans dinglede fra hendes fingre. Den glinsede i månelyset. Vandet drev fra den i tynde strømme, ned på jorden mellem dem, som om den lige var blevet trukket op fra vandet.

“Søster, tag den,” hviskede kvinden.

Marskens brudekrans.

De havde ikke sluppet hende.

En morgen vågner Fanke i vandet ved den nordlige vold. Hun blev givet til marsken og mudderet som offergave. Rædslerne er forbi, og hun er tilbage blandt sine egne. Men så begynder de sorte drømme.

Marskens Konge har ikke glemt sin brud.

Jeg har redigeret, og Emil Landgren har lavet forsiden.

Reklamer

Tagged: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Marskens Konge at Thomas Munkholt.

meta

%d bloggers like this: