Krimi i kulden

19. maj, 2011 § Skriv en kommentar

I dag udkommer Stille storm af Giles Blunt fra forlaget Torgard, og jeg har oversat. Det er en prisbelønnet canadisk krimi med en god balance mellem opklaringsarbejde og karakterspil, med det iskolde vejr som effektiv stemningssætter. Det er den anden bog om John Cardinal og den fiktive nordcanadiske by, Algonquin Bay, men den kan fint læses uafhængigt.

En arm – minus hånd – bliver fundet i en baghave i Algonquin Bay, Ontario, Canada. I første omgang falder mistanken på bjørne, men under deres søgen efter flere legemsdele finder kriminalinspektør Cardinal hans makker Delorme en afsides liggende pelsjægerhytte, hvor nogen tydeligvis har parteret et lig.

Ikke længe efter bliver endnu et lig fundet, denne gang en lokal læge. Der viser sig at være en forbindelse mellem de to mord, og Cardinals søgen efter sandheden fører ham tilbage i tiden til Montreal i 1970, hvor yderliggående franske separatistbegvægelser var i aktion. Hændelser fra dengang viser sig nu at få dødelige konsekvenser i Algonquin Bay.

Find bogprisen.

Reklamer

Tagged: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Krimi i kulden at Thomas Munkholt.

meta

%d bloggers like this: